Kılçıksız Bilim

Kılçıksız Bilim bir bilim kitabından daha fazlası olmayı amaçlıyor. Eğlence ile bilimi harmanlayan kitap bunu doğru bir orantıyla yapıyor. Yani ne bilgiye boğuyor ne de bilgiden uzak bir eğlence sunuyor. Tanıtım metninde geçen mottoyu bütün kitap boyunca hissediyorsunuz: “bu kitapta yazılanlar fantezi değil, somut gerçeklerdir.”

Bilim kitaplarını okurken unutulmaması gereken bir başka önemli nokta ise; anlatılanların dünden bahsediyor olması onların dünde kaldığı anlamına gelmediğidir. Unutulmamalıdır ki o geçmişte geleceğin işaretleri ve izleri gizlidir.

Kitaptan bir kaç örnek verelim;

1954 yılında bir Sovyet doktor, bir köpek yavrusunun başını, Alman çoban köpeğinin omuzuna “başarıyla” nakletti.

Sarı plastik ördekler, 1992 yılında bir gemiden döküldüklerinden beri, okyanus akıntıları hakkında son derece değerli veriler sağlamıştır.

Kılçıksız Bilim okuyucusuna, geçmişten günümüze bilimsel keşifleri, tuhaf karşılanacak girişimleri, başarıları veya başarısızlıkları kronolojik olarak sunan bir bilimsel geçit töreni olarak sunuyor.

Kolej öğrencileri için özenle seçtiğimiz kitabımızın yazarına kulak verecek olursak; “kitabın amacı eğitmek veya aydınlatmak değil, bilimin pek bilinmeyen arka sokaklarında dolaşmaktır. Bu seyahat sırasında her türlü renkli kişiliğe rastlandığı gibi çılgın bilim adamlarından sahtekarlara da rastlamak mümkün.”

Kolejiniseç Kolej Tercih Platformu olarak iyi okumalar ve iyi bir hafta sonu dileriz.