2016 TEOG Nakil Sonuçları Açıklandı

2016 TEOG Nakil Sonuçları Açıklandı

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG birinci nakil dönemi sonuçları ise bugün 11.00'de E-okul ve www.meb.gov.tr'de açıklandı.

TEOG NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA SORGULA

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul’dan sonuçları görebilir. Aynı zamanda ikinci nakil dönemi için tercih başvuruları bugün başladı ve 26 Ağustos’a kadar sürecek. Üçüncü nakil işlemleri ise 29 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı veriliyor. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmuyor. Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

TEOG İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ

Başvurular 22- 26 Ağustos arasında yapılacak. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

TEOG ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ

Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.

TEOG BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG BAŞVURU İŞLEMLERİ..