Eğitim Hayatında Özel Okulların Önemi

Eğitim Hayatında Özel Okulların Önemi

Çocuklarınızın geleceğinde çok az şey iyi bir eğitim kadar önemlidir. Ebeveynler olarak, çocuğunuzun mutlu ve üretken bir hayat yaşaması için mümkün olan her fırsata sahip olmalarını istersiniz. Ve çocuğunuz henüz eğitim sistemine girecek yaşta olmasa bile, yine de bu amaca yönelik bir birikim oluşturmaya başlamalısınız.

Yetişkinlerin düşündüklerinin aksine; çocukluk ve ergenlik, bir çocuk için doğal olarak stresli zamanlardır, onlar için farkında olduklarından daha büyük bir dünyayı hızla test etme zamanıdır. Çocuk doğal olarak eğlenmek, yeni arkadaşlar edinmek ve onlara uyum sağlamaktan çok daha fazlasını istemektedir. Ancak akran baskısı, yüksek teknolojik imkânlar ve az gelişmiş mantıksal muhakeme yetenekleri, bugünün çocuklarını her zamankinden daha büyük sorunlarla karşı karşıya getiriyor. Ebeveyn olarak işiniz, çocuğunuzun bu engelleri aşmasında onu en az zorluk yaşayacağı bir şekilde yönlendirmektir. Tabi ki aynı zamanda güçlü birer ahlaki ve entelektüel temel kurmakta ebeveynlerin görevidir. Karşılaştığınız seçenekler göz korkutucu görünebilir, ancak mevcut kaynaklar ve kendi sağduyulu yaklaşımınızı kullanarak, bu görevlerle çok fazla zorlanmadan yüzleşebilirsiniz. Bu aşamada doğru bir eğitim yöntemi seçimi en önemli noktalardan biridir.

Okul Öncesi Eğitimde Kurum Seçimi:

Çocuğunuz henüz daha yeni yürümeye başlamışken ve resmi eğitim hayatına daha birkaç yıl varken, onun okul deneyimi için bir plan hazırlamaya başlamanız gerekecek. Her iki ebeveyn de çalışıyorsa, okul öncesi eğitimini iyi araştırmanız gerekebilir. Okul öncesi eğitimde anaokulları, çocuğunuza temel anlama, sosyalleşme, matematik becerisi ve okuma becerisi için erken eğitim vermek suretiyle eğitim sürecinde bir başlangıç ​​önermektedir. Bu işlevsel becerilerin ötesinde, okul öncesi anaokulları çocuğunuzun kendisine sosyal ve ahlaki bir pusula geliştirmesinde yardımcı olurlar. Bu nedenle, araştırdığınız anaokulu tarafından çocuklar üzerinde izlenen yaklaşımın ebeveynlik hedefleriniz ve yönergelerinizle tutarlı olup olmadığını belirlemeniz gerekir.

Neden Özel Okul?

Çocukların çoğunluğu devlet okullarına devam etse bile çok fazla ebeveyn artık çocukları için alternatif eğitim biçimleri arıyor. Ve bu eğitim biçimlerinden en fazla tercih edilen de kolejler ve özel okullar. Özel okullarda, devlet okullarına oranla öğretmen başına düşen öğrenci sayısının daha az olması ve bu nedenle daha kalabalık sınıflara sahip bir kamu sistemine göre daha iyi bir şekilde bireyselleştirilmiş eğitim sunabilmeleri özel okulları tercih sebebi yapıyor. Ayrıca özel okullarda, çocuğun düzenli olarak birlikte bulunduğu ortam, ebeveynlere çocuklarının arkadaş çevrelerini biraz da olsa sınırlayabilme olanağı sunar. Tabii ki özel eğitim, çocuğun sosyalleşme düzeyi üzerinde daha fazla kontrol imkânı sunmaktadır, ancak bu, aslında iki ucu da keskin olan bir kılıçtır. Çocuğunuzu devlet okullarının sizi rahatsız eden birçok sorunundan koruyabilirsiniz, ancak çocuğunuzun daha sosyal bir arkadaş çevresi geliştirme ve farklı geçmişlerden gelen insanlarla etkileşim kurabilme fırsatlarını ciddi oranda kısıtlayacaksınız. Bu niteliklerin ekonominizden ödün vermeye değer olup olmadığı, düşünülmesi gereken önemli bir karar.

Bunlara ek olarak, çocuğunuzu eğitmek için -kendi eğitiminizle ve mizacınızla- uygun nitelikte olup olmadığınızı dürüstçe düşünmek zorundasınız. Ayrıca, evde eğitim görevini üstlenmeden önce tartılacak önemli hususlar da vardır. Her iki ebeveyn de çalışırken ve ya ev eğitimini üstlenecek ebeveyn evde olsa bile, çocuğu doğru bir şekilde yetiştirmek için gerekli zamanı ve enerjiyi tahsis etmek zor olabilir. İşte bunların hepsi, çocuğunuza yetişkinlikte başarılı olması için ihtiyaç duyacağı eğitimden önce, dürüstçe ele alınması gereken hususlardır.

Son olarak, eğitim tercihinizin çocuğunuzu sonraki girişimlerine hazırlayıp hazırlamayacağını düşünmelisiniz. Devlet ya da özel eğitim programı, girmek istediği üniversiteyi kazanmasında ya da hangi alternatif meslek seçimlerini yaparsa yapsın (ordu, sağlık meslek gibi) seçtiği meslek okullarına girmesinde çocuğunuza yardım edebiliyor mu? Bunlar zor kararlardır ve kesinlikle hafife alınmamalıdır. Bu kaygılara ilaveten belki de çocuğunuzun özel eğitimini finanse etmeye hazırlanmaya başlamanız gerekir; ancak bu, ayrıca işlenmesi gereken kendi makalesine layık bir konudur.