Mükemmel Bir Çocuk Yetiştirmenin 10 Altın Kuralı

Mükemmel Bir Çocuk Yetiştirmenin 10 Altın Kuralı

Çocuğunuzun beklediğiniz ve arzu ettiğiniz gibi yetişmesi, erken yaşlarda okuma yazmayı öğrenebilmesi, sosyal bir birey olabilmesi ve lider özellikte olması için size birkaç tavsiyemiz var.

Çocuğunuzu yetiştirirken yaptığınız her davranışın onun üzerinde bir etkisi var. Olumlu ve ya olumsuz! Bu yüzden çocuğunuzu yetiştirirken hal, hareket ve davranışlarınıza oldukça fazla özen göstermelisiniz.

Mükemmel Bir Çocuk Yetiştirmenin 10 Altın Kuralı

 

Çocuğunuzu mükemmel bir şekilde yetiştirmeniz için Kolejiniseç ekibi olarak, 10 altın kuralı sıraladık:

1- Çocuğunuzu Takdir Edin

Çocuklarınızın çabalarını başarıya ulaşıp ulaşmamasını dikkate almaksızın takdir edilmelisiniz. Ebeveynleri tarafından çabalarının fark edilip desteklenmesi çocuğunuzun daha fazla mücadele etmesi için onu cesaretlendirecektir.

2- Aile Toplantıları Düzenleyin

Düzenli olarak aile içi sorunların, kişisel sorunların tartışılıp paylaşılabileceği aile toplantıları tertip edilmelidir. Bu sayede aile içerisindeki iletişimi ve huzuru pekiştirebilirsiniz.

3- Çocuğunuza Yön Gösterin

Karar verebilme ve sorunların üzerinden gelebilmesi için çocuğunuzun sorunlarını onun adına çözmemelisiniz. Çözüme ulaşmasında yol göstermeli, farklı şekillerde de sorununu çözebileceğini fark etmesini sağlamalısınız.

4- Her çocuk özeldir. Bu sebeple toplumsal olarak değil “Çocuğum için en iyisi hangisi?” şeklinde düşünmelisiniz.

5- Çocuğunuzun özellikle başarılı olduğu bir konu varsa bu konuda başka çocuklara da yardımcı olmasını sağlamalısınız. Böylece çocuğunuzun başkalarıyla iletişim kurabilme yeteneği artacaktır.

6- Çocuğunuzun farklı sosyal çevrelerde bulunmasına, çeşitli insanlarla tanışmasına, farklı ortamları tanımasına izin vermelisiniz.

7- Çocuğunuza farklı zamanlarda nasıl davranacağını öğretirken olumlu yaklaşımlarda bulunun. İyi davranışlarını takdir edin ve ödüllendirin. Ceza yöntemini ise en son çare olarak kullanmalısınız.

8- Çocuğunuza karşı kesinlikle şiddete başvurmayın.

9- Çocuğunuz sinirlendiğinde, öfkelendiğinde dikkatini başka yöne çekin. Aynada kendi öfkeli halini seyretmesini sağlayabilirsiniz.

10- Çocuğunuza, fikirlerini ve hissettiklerini karşısındaki kişiyi kırmayacak biçimde düzgün ve anlaşılır bir şekilde ifade etmesini öğretin.