LGS Giriş Yerleri Belli Oldu

LGS Giriş Yerleri Belli Oldu

Özel okullar dahil bir çok kurumda eğitim göre on binlerce öğrenci 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS sınavına girecek olan öğrenciler e-Okul sistemine okul müdürlerinin nezaretinde giriş yaparak sınav giriş yeri belgesini alacak. Sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından mühürlenerek öğrenciye teslim edilecek.

Sınava yoğun bir tempo ile hazırlanan özel okul öğrencileri istedikleri liselere yerleşebilmek için yoğun gayret gösterecek.

LGS İle Öğrenci Alacak Lise Tipleri Neler?

Bilindiği gibi bazı okul türleri LGS sonuçlarına göre öğrenci kaydı alacak. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına LGS puanı ile yerleşilebilecek.

LGS Sözel Ve Sayısal Olarak İki Bölümde Yapılacak

Yarın yapılacak olan merkezi sınav iki bölümden oluşacak. Sınavda soru gelecek olan dersler şöyle: Sözel bölümde, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından sorular yer alacak.

Sınav Saat Kaçta Yapılacak

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.

Sınavın birinci bölümünün başlangıç zili 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da çalacak.

Birinci bölüm 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölüm olan sayısal alan ise 40 sorudan ve 60 dakika süreden oluşacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

Yurt Genelinde Nitelikli Okul Kontenjanları

Ülke genelinde en fazla öğrenci sayısına sahip üç ilde Anadolu Lisesi kontenjanları diğer lise türlerini geride bırakmış durumda.

İstanbul’da Anadolu liseleri için ayrılan kontenjan yüzde 52 ile rekor seviyede. Ankara’da yüzde 36 ve İzmir’de ise yüzde 45. Bu üç büyük ilde lise türlerine göre kontenjanların yüzde oranı şöyle:

İstanbul

Fen lisesi: yüzde 5

Anadolu lisesi: yüzde 52

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 23

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 2

Ankara

Fen lisesi: yüzde 20

Anadolu lisesi: yüzde 36

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 20

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 6

İzmir

Fen lisesi: yüzde 13

Anadolu lisesi: yüzde 45

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde  17

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: yüzde 20

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 5

Anadolu Lisesi Olmayan İller Listesi

Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bartın, Burdur, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Yozgat’ta sınavla öğrenci alacak hiçbir Anadolu lisesi bulunmuyor.