2018 LGS Sonuçları Açıklandı

2018 LGS Sonuçları Açıklandı

2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen bir milyonu aşkın öğrencinin katıldığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buldu.

LGS sınav sonuçları MEB'in e-Okul giriş sistemi üzerinden de öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçlarına ilişkin açıklanma tarihini resmi sitesinde duyurmuştu. Sabah saatlerinden itibaren yüzbinlerce öğrenci gözlerini LGS sonuçları 2018'e çevirdi. MEB'in web sitesinde ve e-Okul sisteminde büyük yoğunluk yaşanıyor.

E-Okul Üzerinden LGS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

 
Açıklanan sınav sonuçlarını e-okul giriş sistemi üzerinden sorgulamak için şu adımları takip edebilirsiniz: 
 
Sınav sonnuçlarını sorgulama sayfasına girmek için Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası, okul numarası ve birkaç güvenlik sorusunu yanıtlamanız gerekmekte. Sonrasında sınavlar bölümünde Liseye Geçiş Sınav sonucu bölümüne tıklayarak sonuçları çok hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

 

LGS Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

LGS yerleştirme kılavuzu, 27 Haziran – 29 Haziran 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.
 

Özel Okularda Ön Kayıt Dönemi

LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte özel okullarda ön kayıt dönemi de başlıyor. Sınavla öğrenci alan özel okullar, bugünden itibaren yarın akşama kadar taban puanlarını ilan edecekler ve 1 Temmuz mesai bitiş saatine kadar ön kayıt alacaklar.

LGS taban puanı tutan öğrenciler isteklerine göre birkaç özel okula aynı anda ön kayıt yapabilecek. 1 Temmuz akşamı saat 20.00’de okulların asil ve yedek listelerini ilan etmesi bekleniyor. Özel okullara kayıt 6 Temmuz’a kadar sürecek, 6 Temmuz’da ise serbest kayıt dönemine geçilecek.